انواع لیزرهای انواع لیزرهای CO2 و اربیوم یگ جهت درمان عوارض ناشی از افزایش سن و بیماری های پوستی

ضایعات پوستی از جمله مشکلات پوستی هستند که به صورت زائده در رنگ و اشکال مختلف در سطح بدن دیده می شوند. این ضایعات بخشی از پوست می باشند که حاوی بافت اضافی و یا ظاهر غیر طبیعی در مقایسه با پوست اطراف خود هستند. برخی از این ضایعات، دارای بافت و برجستگی هستند و برخی دیگر جز ضایعات پیگمانته پوستی محسوب می شوند. بدن شما حاوی رنگدانه‌ای (پیگمنت) به نام ملانین است که تعیین کننده رنگ پوست، چشم و موهای شماست. افرادی که پوست‌های تیره‌تری دارند نسبت به افراد دارای پوست روشن‌تر، ملانین بیشتری در سلول‌های پوست خود دارند. اما عدم تعادل‌ها و اختلالات پوستی می‌تواند موجب ایجاد ناسازگاری در رنگ و الگوی پوست و در نهایتاً ایجاد لک شود.
زمانی که سلول‌های پوست سالم باشند ظاهر آن طبیعی و هموار خواهد بود. زمانی که سلول‌های پوست آسیب‌دیده و یا ناسالم باشند جهت حفاظت از پوست ملانین اضافی تولید می‌شود. سلول‌هایی که رنگدانه تولید می‌کنند نیز ممکن است آسیب ببینند که این امر باعث جلوگیری از تولید ملانین می‌شود.

ضایعات پوستی
دو دسته ضایعات پوستی وجود دارد: ضایعات اولیه و ثانویه. ضایعات پوستی اولیه بیماری های غیر طبیعی پوست هستند که در هنگام تولد روی بدن وجود دارند و یا به مرور زمان به وجود می آیند. معمولا ضایعات پوستی اولیه مادر زادی هستند. انواع این ضایعات عبارتند از:
تاول های کوچک (وزیکول)، تاول های بزرگ ، ماکول (کک و مک، خال های مسطح)، ندول( ضایعات پوستی جامد و بزرگ)، پاپول (کورک)، پلاک های پوستی (پسوریازیس)،جوش چرک دار، بثورات پوستی و کهیر که به علت واکنش های آلرژیک رخ می دهند.
ضایعات پوستی ثانویه در نتیجه آسیب های اولیه پوستی و تحریک شدن آن ایجاد می شوند. به عنوان مثال، اگر کسی به دلیل خارش زیاد، پوست خود را دچار خراش کند، آن خراش به عنوان ضایعه پوستی ثانویه شناخته می شود.

شایع ترین ضایعات پوستی ثانویه عبارتند از:

پوسته هایی که به علت خارش پوست خشک و تحریک شده ایجاد می شوند
زخم هایی که معمولا به علت عفونت باکتریایی یا آسیب فیزیکی ایجاد می شوند
فلس ها که تکه هایی از سلول های پوستی هستند که پوسته پوسته می شوند.
اسکارها درواقع گوشت اضافی هستند که در فرآیند ترمیم خراش و یا بریدگی پوستی تبدیل به بافت ضخیمی می شوند.
آتروفی پوست که در ناحیه پوست های نازک و چروکیده رخ می دهد و در نتیجه ی مصزف بیش از حد استروئیدهای موضعی و یا گردن خون ضعیف می باشد.

دستگاه هایی در کلینیک به سیما وجود دارند که بسته به شرایط بیمار و با معاینه و مشاوره متخصصین پوست ممکن است راه حل هایی برای کم کردن مشکل مراجعه کننده پیشنهاد شود. در مواردی که مشکل حاد نیست و زیاد نیست ممکن است از روش های اصطلاحا غیر تهاجمی تر استفاده شود. در کلینیک به سیما دو دستگاه RF غیر سوزنی و Erbium Glass اینچنین خاصیتی دارند که بدون این که بر روی پوست زخم یا جراحت ایجاد کنند می توانند به پوست نفوذ کنند و باعث کلاژن سازی شوند. این روش ها که اصطلاحا غیر تهاجمی و Non ablative هستند، برای کسانی که پوست سبزه دارند و کسانی که شاغل هستند و نگران زخم بودن پوست در چند روز اول هستند روش مناسبی است.

اما روش های موثرتر روش هایی هستند که تا حدودی تهاجمی هستند و اصطلاحا روش های ablative تلقی می شوند. در دستگاه های لیزر می توان به دستگاه لیزر Erbium Yag و CO2 Fractional اشاره کرد که این دستگاه ها می توانند باعث جوان سازی پوست شوند. اما به دنبال استفاده از این دستگاه ها پوست تا مدتی زخم خواهد بود و برای افراد شاغل و کسانی که قصد دارند در مهمانی شرکت کنند، تا چند روز مزاحمتی را به دنبال دارند.

در کنار این دستگاه ها می توان به مزوتراپی یا PRP صورت نیز اشاره کرد که برای شادابی صورت و پلک می تواند روش موثری باشد. اما جزء روش های تهاجمی تلقی می شود و ممکن است گاهی در محل تزریق کبودی یا ورم ایجاد شود که معمولا موقت و گذراست. در سنین بالاتر که علاوه بر مسائل پژمردگی صورت و چین و چروک، افتادگی و شلی پوست نیز وجود دارد می توان از روش هایی مانند دستگاه HIFU، لیفت با نخ و دستگاه RF سوزنی استفاده کرد که معمولا در سفت شدن و کم شدن افتادگی پوست می تواند موثر باشد.

از روش های دیگر کمک کننده به جوان سازی پوست می توان به تزریق بوتاکس برای خطوط پیشانی و اطراف چشم و به عبارتی یک سوم فوقانی صورت اشاره کرد. در مورد افتادگی صورت و چین وچروک که در ناحیه چانه، خط خنده و کنار بینی و لب ایجاد می شود می توان از مواد از تزریق فیلر(چربی و یا ژل های قابل تزریق)استفاده کرد. گاهی ممکن است در بعضی از افراد ترکیبی از چند روش برای به دست آوردن نتیجه بهتر نیاز باشد. اما به طور مشخص چند جلسه لازم است که این تمهیدات انجام شود. در مورد لیفت با نخ و HIFU این تعداد دفعات سالیانه است و فواصل جلسات می تواند سالی یکبار یا دو سال یکبار انجام شود.

keyboard_arrow_up