لیزر موهای زائد با منشاء بیماری های هورمونی

موهای زائد جزء مشکلاتی است که ممکن است برای شخص دردسر ساز باشد. روش های مختلفی برای برطرف کردن چنین موهایی از قدیم وجود داشته است و توسط دستگاه ها و تکنولوژی جدید مانند لیزر، روش های مدرن نیز به درمان های قبلی اضافه شده است. از میان تمام درمان ها موثر ترین و سریع ترین درمان موهای زائد استفاده از لیزر است.معمولا لیزر در کسانی که پوست سفید و روشن تری دارند و موها ضخیم و مشکی باشند، نسبت به کسانی که پوست سبزه و موهای نازک و کرکی داشته باشند نتایج بهتری خواهد داشت. در مورد صورت و بدن معمولا چند جلسه برای درمان لازم است که به شکل کلاسیک بین ۴تا۶ جلسه نیاز است تا روش درمانی تکرار شود. در مورد صورت،  فواصل جلسات درمان بین ۴ تا ۶ هفته و در مورد موهای بدن می تواند با فاصله حتی دو ماه نیز انجام شود.

در مورد موهای صورت انتظار می رود که تا ۸۰ درصد موها از بین برود. اما به دلیل این که ریشه موها قادر است که مجددا خودش را بازسازی کند به تدریج ممکن است که رشد مجدد داشته باشند. بنابراین انتظار می رود که موهای زائد صورت برای ۲ تا ۳ سال برطرف گردند و کم کم با رشد موهای جدید شرایط به شرایط قبل از لیزر نزدیک شود که لازم می شود جلسات لیزر را مجددا تکرار کرد. در مورد موهای بدن این فاصله برای رشد مجدد موها معمولا طولانی تر است و معمولا چندین سال حتی تا ۱۰ سال برای رشد مجدد موها زمان نیاز است و موها تا این زمان رشد مجدد نخواهند داشت.

روش از بین بردن موهای زائد هورمونی

یکی از عوارض ابتلا به بیماری‌ها و اختلالات هورمونی، رویش موهای زائد ضخیم و پررنگ در نقاط مختلف بدن به ویژه نقاطی است که انتظار رویش مو در آن ناحیه خیلی پیش‌بینی نشده است. موهایی که رویش آنها ناشی از بهم‌ریختگی تعادل هورمونی است موهای سرسختی هستند که حتی بعد از لیزر موهای زائد باز پیدا میشوند، بنابراین پزشکان با مشاهده موهایی که نشانه‌هایی از اختلال هورمونی دارند، فرد را به متخصص مربوطه ارجاع می دهند تا با بررسی و آزمایش مشخص شود رویش موی زائد آنها ناشی از بیماری‌های هورمونی است و یا به دلایل دیگری اتفاق افتاده است.

موهای زائد هورمونی و یا هیرسوتیسم از جمله شایع ترین بیماری های موهای زائد است که در نتیجه تولید افراطی و یا عملکرد هورمونی با نام آندروژن در بدن رخ می دهد. این هورمون توسط تخمدان ها یا غدد فوق کلیوی ترشح شده و به شکل موضعی در پیاز مو تولید می شود. با اینکه همه بانوان در بدن خود تولید آندروژن ها را دارند؛ اما سطح بالای این هورمون می تواند منجر به هیرسوتیسم شود. دو مورد از رایج ترین علل بروز این مشکل در افراد، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و هیرسوتیسم ایدیوپاتیک هستند که هر دو مورد با انجام معاینه بدنی، بررسی تاریخچه بیماری های خانوادگی و فردی و گاهی آزمایش های خون تشخیص داده می شوند.

keyboard_arrow_up